TongFu

Jul
23

TongFu

Često postoji dilema da li je bolje biti najbolji od najgorih ili najgori od najboljih. Za Tong Fu se ne može reći da je slab tim, jednostavno okruženje u kome se nalaze je veoma jako. Bilo kako bilo, iako su možda najslabiji kineski tim na listi, veoma je moguće da će se vratiti kući punog novčanika. Haos koji nose sa sobom će biti enigma koju ostali timovi na Internationalu moraju da odgonetnu.

 

 

 

 

TongFu je kineska gejming organizacija, koja ima Dota 2 i LoL tim, sponzorisana od strane TongFu Kaša. Formirani su 2011. i u početku su bili vođeni od strane bivšeg TyLoo igrača kabu-a. Prva godina postojanja nije donela mnogo uspeha tako da su već naredne uneli određene izmene u sastav. Tokom 2012. uzeli su LaNm-a iz EHOME-a kao i  Mu-a, Hao-a, and Sansheng-a  iz ekipe Pandarea koja je bila pred gašenjem. U samom trenutku, igrači iz prvog sastava, Gx, keke, i molu su napustili tim. Nakon izvesnog vremena, LaNm je prekršio svoj ugorvor igrajući za EHOME. Koflikt je sređen tako što je EHOME platio odštetu TongFu-u. Nakon The International 2012. potpisali su LongDD-ja iz tim DK-ja koji je trebao da zameni Kabu-a kao i Chan-a iz World Elite koji je trebao da zameni Awoke-a.Tokom 2013. Veronica i LongDD  su napustili TongFu da bili zamenjeni od strane Banane i yAobAi-a. Ovaj drugi je ubrzo zamenjen KingJ-om. Sastav za TI3

TongFu sastav

  • Flag China.png Zhi Hao “Hao” Chen (1) (K)
  • Flag China.png Pan “Mu” Zhang (2)
  • Flag China.png Zhao Hui “Sansheng” Wang (5)
  • Flag China.png Jiao “Banana” Wang (4)
  • Flag China.png Yang “KingJ” Zhou (3)

 

2013_05_21_amdplfinals_tongf

TongFu (preuzeto sa www.teamliquid.net)

Počnimo od toga da je TongFu veoma zanimljiv tim za gledanje. Možete očekivati bilo šta od njih sem toga da će biti predvidljivi. U poređenju sa drugim kineskim timovima, veoma su agresivni, često imajući dual core ili tri core strategiju. Ona se zasniva na dobijanju early game-a, za početak imajući dominaciju u svim lejnovima i onda split pušovanja sa veoma agilnim i neuhvatiljivim herojima, polako osvajajući pedalj po pedalj mape. Hao voli agresivne kerije koji mogu da se uključe u borbu od samog starta, Mu i KingJ se odlučuju za polu kerije i inicijatore, Banana ima farm u šumi a sve to pod budnim okom Sansheng-a.

Najigraniji heroj ovg tima je Rubic a najuspešniji je Lifestealer. Heroj koga najčešće banuju je Dark Seer a najneuspešniji su sa Bat Rider-om.

Najveća zvezda ovog tima je Yang “KingJ” Zhou. On je bio na sceni dosta dugo, pravi Dota veteran koji poznaje i ume da igra bilo kog heroja. On je bio manje više član svakog uspešnog kineskog tima još od 2009. kao što su KingSurf.Cn, cYc, For The Dream, EHOME, DK, Nirvana.cn (zajedno sa Bananom), For.Love i na kraju TongFu. Imajući u vidu strategiju tima, on može biti ili na oflejnu ili sejf lejnu, kao polu keri, keri a ponekad inicijator mada mu ni suport pikovi nisu strani. Kada je Broodmother bila deo mete, dosta ju je igrao. Ovih dana njegov omiljeni heroj je Clockwerk, nakon njega Magmus.

180px-Kingj

KingJ (preuzeto sa www.gosugamers.net)

TongFu je odradio dobar posao na prethodnom Internationalu završivši sedmi. Iako su igrali veoma slabo u grupi, završivši 6-ti od 8 timova, uspeli su fenomenalno da se oporave tokom faze nižeg breketa. Uspeli su da pobede prve dve partije, došavši do treće runde. Nažalost, DK je bio spreman za njih i okončao im je putovanje. Za sad, iako jedan od najboljih timova iz Kine, nije uspeo da osvoji veliki broj turnira. Neka od dostignuća na koja mogu da budu ponosni su Dota 2 Super League i AMD Premier League Season 1, oba takmičenja u toku 2013.

U poslednjih 10 partija imaju neutralan učinak, 5 pobeda i 5 poraza. Tokom ovog perioda, izgubili su od Na’Vi-ja, DK-ja i LDG.cn ali su u isto vreme uspeli da savladaju LGD.cn i DK. Ovo je zaista dobra vest za sve ljubitelje Dote pošto nam govori da neće biti pravih favorita među kineskim timovima, što će dodatno začiniti takmičenje i nadamo se dati nam neke neočekivane ishode. Trenutno su na poziciji 6 od svih Dota 2 sastava.

Sastav TongFu-a je pun veterana kao što su Banana i KingJ ali takođe i novih zvezda u usponu poput Hao-a. Sinergija njihovog tima je veroma dobra, kad imaju dobar dan, pravo je zadovoljstvo posmatrati ih jer u većini slučajeva to znači da će biti dosta akcije. Problem koji imaju predstavlja kombinacija nepredvidljivosti pikova koje uzmimaju, što im se ponekad obije o glavu, kao i loše performanse na turnirima. Trenutno su u dobroj formi i mogu dobiti većinu timova ako odigraju dobro. Realno gledano, zbog iznad pomenutih mana najverovatinje će završiti na sredini tablele između pozicija 7 i 9.

[youtube id="2h9IFjcc774" width="633" height="356"]

Avatar of mak1

About mak1

Marko Milošević je jedan od osnivača naše organizacije. Osim te titule ima ulogu jednog od koordinatora te je jedan od najbitnijih šrafova u funkcionalnosti cele organizacije. Trenutno je najviše fokusiran na web dizajn, inovacije i nove trendove. Marko je zaljubljenik u Counter-Strike: Global Offensive ali i Dotu 2, dve sekcije koje se najredovnije updateuju na našem portalu.